Ikona melodického hardcore H20 za pár dní v Praze

Redakce, 29.4.2010, 20:03

h20.jpgV neděli 2. května, zavítá do samotného centra naší metropole (konkrétně do Lucerna Music Baru) jedna z nejdéle přežívajících legend N.Y.H.C. scény – kapela, která svůj anti-alkoholický postoj rovněž definovala už ve svém názvu… H2O. Poté, co se tito Newyorčané představili na jaře 2002 na pražské Štvanici v rámci Deconstruction Tour, a o dalších šest let později i na Rock For People v Hradci Králové, konečně přichází jejich první samostatné vystoupení. To mělo proběhnout téměř na den přesně před rokem, kapela ale z ne příliš jasně definovaných důvodů svou loňskou evropskou šňůru zrušila.

H2O během své patnáctileté existence absolvovali nekonečná turné snad se všemi zásadními HC/punk kapelami, od Rancid přes Social Distortion, No Doubt, Misfits, Pennywise, Sick Of It All, Mighty Mighty Bosstones. NOFX, Bouncing Souls, 7 Seconds, New Found Glory, Sum 41, Face To Face, Good Charlotte, Dropkick Murphys, The Used, Madball až po Blink 182. Páté a zatím poslední album H2O nese název „Nothing To Prove“ a na světlo světa jej vynesl label Bridge Nine Records koncem května 2008.

Rovněž k oběma předskokanům nedělního večera se hodí jejich americkými kolegy často používaný slogan o „nezapomínání kořenů“ – členové strakonických part Delusion a Face Tomorrow nejsou na scéně rozhodně žádnými nováčky, a hudba, kterou tvoří, je poctivou esencí jejich zkušeností a srdeční náklonnosti.

Neděle 2. 5. od 19:30 / Lucerna Music Bar, Praha 1 – H2O, DELUSION, FACE TOMORROW

Související články
Komentáře