Give It a Name naservíruje ve Vídni vybrané menu

Redakce, 15.2.2009, 10:04

give-it-a-name-wienna-2009-poster.jpgFestival Give It a Name si od svého prvního ročníku v květnu 2005 vybudoval významné postavení mezi evropskými akcemi pod otevřeným nebem. Původně londýnská záležitost se mezitím rozrostla i do dalších měst britského království a zároveň zavítala do Německa nebo Francie. Letos se z konání této hudební přehlídky budou moct těšit ve Švýcarsku, Itálii, Německu a především nedaleké Vídni.

Akce, která se odehraje 14. dubna ve vídeňské Areně, představí na dvou pódiích zástup zajímavých zahraničních skupin. Hlavní roli bezesporu převezmou Taking Back Sunday z amerického Long Islandu. Ti na svém kontě mají tři nadmíru úspěšné řadové desky, k nimž by už brzy měla přibýt další s názvem „New Again“. Datum vydání se odhaduje na zatím blíže neurčený jarní termín, a tak se dá očekávat, že fanoušci už budou mít příležitost zaslechnout první nové skladby na živo. Zároveň do Evropy poprvé zavítá nový kytarista Matthew Fazzi, jenž nahradil v polovině roku 2007 Freda Mascherina.

Příznivci o něco tvrdšího pojetí kytarové hudby si přijdou na své v rámci vystoupení post-hard-coreových Underoath. Ti dlouhodobě sází na silné emoce, hutnou atmosféru a stoprocentní nasazení při koncertních výkonech. V posledních deseti letech vyprodukovali už šest studiových počinů a s každým dalším se jim daří neustále posouvat laku o něco výš. Důkazem budiž loňský „Lost in the Sound of Separation“, jenž je odrazem hudební vyzrálosti i solidních výsledků v prodejnosti. Třetí a neméně zajímavým headlinerem jsou notoricky známí Thursday. Další prověřená americká sestava, která pokaždé dokáže přijít s dech beroucím emotivním nářezem. 17. února se na trh dostává její nejnovější řadovka „Common Existence“, což je opět pádný důvod, proč si přijet poslechnout, jak budou znít nové písně na živo.

Hlavní pódium budou okupovat i Escape the Fate a Emery, kteří se představí o den dříve v pražském Lucerna Music Baru. Escape the Fate se společně s novým zpěvákem Craigem Mabbittem (ex-Blessthefall) budou prezentovat necelého půl roku starou deskou „This War Is Ours“. To Emery se na vydání alba teprve chystají. Šestici amerických zástupců uzavírají elektro-rockoví Innerpartysystem, kteří se prosadili především díky singlu Don’t Stop. Společnost populárním kolegům budou na hlavním jevišti dělat ještě Italové The Gaia Corporation, v jejichž řadách najdeme i členy Vanilla Sky. Skupina v současné době pracuje na debutovém albu „The Corruption/I Am Revolution“.

Seznam vystupujících na druhém pódiu má být teprve zveřejněn, a tak jsou zatím jistí pouze Rakušané From Dawn to Fall, kteří se českým fanouškům představili jako předkapela při poslední návštěvě Vanilla Sky.

Festivalová událost, jejíž název je odvozen z písně At the Drive-In, tak i tentokrát představí špičku scény, které právě jmenovaná legendární skupina položila pevné základy.

Give It a Name – Rakousko, Vídeň, Arena, 14. 4. 2009, 17:00, vstupné 32 €.

Související články
Komentáře