Co poslouchá… Tomᚠz Real

Redakce, 11.10.2006, 19:31

real_tomas.jpgKytarista Real, Tomáš. Toho jsme se tento týden zeptali, co poslouchá:

Probot – Probot
Tohle byl asi můj první a zatím poslední originál, ani jsem nevěděl pořádně co to je, ale musel jsem to mít. Jen jsem věděl o tom, že to je projekt Davea Grohla s metalovýma hvězdama jako je například Lemmy Kilmister, King Diamond, Max Cavalera atd. Hned první písnička mě úplně posadila na prdel, celý album jsem pak nemohl vstát. Tvrdej říznej metal a navíc v každé písničce hrál a zpíval někdo jinej, kromě teda Grohla, ten celý album odbubnoval. Na písničku s Lemmym byl udělanej videoklip a ta písnička je hodně podobná asi nejznámější písničce od Motörhead Ace of Spades. Super album ;)

Iron Maiden – A matter of life and death
Tohle je poslední album od mejdnů a je stejně dobrý jak všechny ostatní. Těm prvním albům se už ale asi nic nevyrovná :/ Většina písniček má víc jak 7 minut a že by nějak nudily se říct nedá. Iron Maiden jsou skvělí muzikanti a navíc mají jednoho z nejlepších zpěváků vůbec. Je to ten správnej heavy metal, kterej hrajou už skoro 30 let. V poslední době tohle poslouchám asi nejvíc :)

Rage – Unity
Rage jsou moje oblíbenci a řekl bych, že tohle album je snad úplně nejlepší co Rage kdy vydali. Na začátku to chytne a pustí to až když přestane hrát poslední stopa a poslední decibel odšumí. Třetí písnička má snad nejgeniálnější kytarovej riff, co jsem kdy slyšel. Skladba se jmenuje Down a musí se to líbit úplně každýmu. Kytarista je jeden z nejlepších (ty sóla…mmmm, není potřeba ani zpěvu snad, kterej je ale taky výbornej) a to samý platí i o bubeníkovi…naživo jsou přitom ještě lepší. Rage doporučuju fakt všem, poslouchej si klidně popík, ale dokud jsi neslyšel Rage, tak nevíš co je pořádná a kvalitně zahraná hudba! Hrajou hodně zajímavej styl a je to fakt náser! <3 Bridge to Solace – Where nightmares and dreams unite
Skvěle našláplej hardcore se super zpěvem. Ještě jsem je, ale bohužel neviděl naživo :/ Snad se mi poštěstí a někdy je uvidím. Jinak na albech se mi hodně líbí zvuk kytar, ty riffy mají šávu a prefektně ladí dohromady se zpěvem. Nejlíp se to poslouchá po cestě ze školy nebo když jsem na něco nasranej, ale tak každej se vybíjí asi na něčem jiným :) Kdo miluje hardcore, tak si tohle prostě nesmí nechat ujít! ;)

Blue Effect – Beatová síň slávy
Tuhle kapelu jsem poznal před dvěma lety na HUVELu v Praze a uchvátila mě písnička Ej, padá, padá rosenka a hned jsem věděl že tohle znám už dlouho. Nejznámější je ale Slunečný hrob, který zazněl v Pelíškách. Dříve kapela vystupovala s Vladimírem Mišíkem a Radimem Hladíkem. Dnes už zůstal jen Radim Hladík s novou mladou sestavou, který je ve svých 60-ti letech stále uznávaným českým kytaristou. V. Mišík s Blue Effect vystupuje občas jako host na koncertech a je to určitě ještě lepší než klasický koncert. Blue Effect hrají moc hezkou hudbu, u které se dá relaxovat. Navíc si tahle skupina zaslouží uznání jako nikdo, protože udělali víc než hodně pro československou hudební scénu.

Související články
Komentáře