Co poslouchá… Shtiky z My First Date

Redakce, 25.10.2006, 20:55

mfd_shtiky.jpgBubeník Pražáků My First Date Shtiky se nám tento týden svěřil, jaké jsou jeho oblíbené desky poslední dnů:

My Chemical Romance – The Black Parade
Tohle je úplná novinka MCR a naprosto ulítlý album!:) Když jsem na webu My Chemical Romance, respektive The Black Parade, viděl úvodní video z koncertu a záznam tiskovky, ihned mě tahle jejich „nová identita“ pohltila. Od začátku alba do vás sypou bláznivé kytarové aranže a sóla. A dokonce bych řekl, že je tohle albu i nápaditější, než předchozí „Three Cheers For Sweet Revenge“.

Story Of The Year – In The Wake Of Determination
Tohle patří, společně s předchozím albem SOTY „Page Avenue“, do mojí naprosté špičky kytarové muziky! Naprosto našlapaný a řízný zvuk, který je na albu od začátku do konce, mě dokáže vždycky rozproudit krev v těle. Hned první song na desce We Don´t Care Anymore je vypalovačka jako prase a ostatní písničky snad ještě stoupají a nezaostává za nimi ani pomalejší věc Sleep, která se ke konci pěkně rozjede ;)

Sense Fail – Still Searching
Už předchozí album „Let It Enfold You“ mě totálně rozsekávalo, ale tahle deska je, alespoň pro mě, nejlepším počinem tohohle roku. Ulítávám na ní čím dál víc a nemůžu se dočkat na letošní Taste Of Chaos, kde kluci vystoupí ;) Jejich energicky, někde až punkrockově, pojatý alternative (chcete-li emo ;) rock, propojený s emotivními texty, kde velkou roli hraje, jak je u podobných kapel zvykem. Bůh, je od začátku až do konce naprostá bomba!

Rise Against – Revolutions Per Minute
Tohle album mi doma leží už pěkně dlouho. Když jsme kdysi s klukama projížděli weby kapel New Found Glory, Midtown, One Dollar Short a podobně…narazili jsme i na Rise Against. Tehdy se mi ještě zpěv frotmana zdál tak nějak uplakaný a střídání pomalých a punkových pasáží dost bláznivé, ale když sem se k němu snad po třech letech vrátil, úplně sem se nadchl. Jedna melodická pasáž střídá druhou, nechybí pomalé ani pekelně rychlé songy.

New Found Glory – Catalyst
Tahle kapela tady nesmí chybět . Když jsem před lety sledoval Noc s Andělem a uviděl klip k písni Understatement, zjistil jsem, že taky existuje jiná muzika, než jen ta z rádia a ukázali mi úplně nový styl hudby. Po vele úspěšném albu „Sticks And Stones“ přišel snad ještě energičtější počin, v podobě téhle desky, který kapelu vyšvihl na naprostý vrchol. Album si poslechněte až dokonce, protože i na konci skrývá super songy! ;)

Související články
Komentáře