Co poslouchá… Kyle z The Get Go (ex-Allister)

Redakce, 2.5.2007, 22:26

allister-kyle.jpgPřed nedávnem se rozpadla známá pop-punková skupina Allister. Někteří její bývalí členové se rozhodli založit novou kapelu a při té příležitosti jsme se jich zeptali, co jim zrovna hraje v přehrávačích. Konkrétně se můžete podívat, co poslouchá Kyle z The Get Go:

Failure – Fantastic Planet
Když jsem vyrůstal, rodiče vždycky měli spoustu klasických rockových nahrávek z 60., 70. a 80. let, co se povalovaly kolem. Byly to tyto desky, které jsem poslouchal jako malý a byl to můj první opravdový kontakt s „kvalitní“ hudbou (ne jako moje alba ze Sezamové ulici nebo z He Man).

Vždycky jsem si uchoval smysl pro tuto hudbu a Fantastic Planet byla první moderní deskou, která vyšla a mohla se rovnat s těmi starými nahrávkami, co vždycky poslouchali moji rodiče. Okamžitě jsem se zamiloval do těch silných kytar a chytlavých ponurých vokálů. Texty taky zanechali spoustu prostoru představivosti. Dodnes je tohle moje nejvíce obehrávaná deska.

Sick Of It All – Scratch The Surface
Vždycky jsem byl obrovský fanda hardcoru a od 14 let jsem začal pravidelně chodit na hardcoreové koncerty. Přestože je tahle deska tvrdá, tak vyplnila ten prostor směrem k více melodicky/punkově znějícím kapelám, což nakonec vedlo k tomu, že jsem byl v kapelách, které se zaměřovaly na melodii spíše než na řev. A přestože je to hardcoreová deska, tak na ní pár hitů je!

The Eagles – Desperado
Ulítávám na dobrým klasickým rocku a tohle je jeden z nejlepších v žánru! Není nic lepšího než sobota, barbecue, karton piva a tahle deska!

Radiohead – Ok Computer
Fanouškem Radiohead jsem byl předtím než vydali tohle album, ale když vyšlo, tak vše co jsem měl předtím letělo z okna! Tohle byla podle mého názoru jejich stěžejní deska, obsahovala perfektní kombinaci melodie a elektronických sekvencí. Bylo to něco jiného než cokoliv co jsem poslouchal, když tahle deska vyšla, a opravdu si získala moji pozornost a má ji dodnes.

NOFX – Punk In Drublic
Tohle je jedna z nejvlivnějších desek vydaných v našem žánru… přestože spousta děcek, co poslouchá punk, pop-punk nebo jakkoliv to chcete nazvat, ani možná neví o tomto albu… Garantuju vám, že většina kapel ho uctívá!

Související články
Komentáře