Co poslouchá… Karel z Jaksi Taksi

Redakce, 29.11.2006, 19:32

jaksitaksi_karel.jpgTento týden jsme se na jeho oblíbené desky zeptali kytaristy Jaksi Taksi Karla:

NOFX – The War On Errorism
Na téhle desce mě zaujala především kytara, na kterou hraje můj oblíbenec Ell Hefe. Podle mě je tohle album nejlepší z celé diskografie NOFX. Co se týče zpěvu, tak projev Fat Mika je nezaměnitelný a naprosto jedinečný. Na NOFX se mě hodně líbí, že dokáží s hudbou hodně experimentovat, a na každé desce přijdou s něčím naprosto nečekaným, což není u ostatních kapel podobného stylu úplně běžná věc. Tahle partička mě zatím nezklamala a doufám, že pro mě budou i v budoucnu stejně inspirativní, jako jsou teď. NOFX
mám prostě rád, a doufám že jim to hodně dlouho vydrží.

Good Charlotte – Good Charlotte
Kapelu Good Charlotte jsem objevil teprve nedávno, přestože tahle banda existuje už nějaký ten pátek a musím říct, že se od prvního poslechu stala mojí srdcovkou. Na téhle desce je spousta zajímavých melodických nápadů, které mě baví. Jinak Good Charlotte si často pouštím, když jdu spát. Z desky se mě asi nejvíc líbí skladba The Click – taková hodně nadupaná blinkárna.

Angel & Airwaves – We Don’t Need To Whisper
Tohle je takový hodně dobře zpracovaný inteligentní pop, který se příjemně poslouchá. Asi nemá cenu připomínat, kdo je v téhle kapele autorem hudby, protože Tomův rukopis je čitelný od prvních tónů. Jemná melancholie, melodičnost a hlas, který můžu poslouchat stále dokola. Já osobně jsem před tím nic takového nevyhledával, a nikdy se mi tak nějak pop moc nelíbil, ale projekt Angel And Airwaves, je pro mě hodně v pohodě záležitost Kdybych měl říct dvě nejoblíbenější sklady byly by to: It Hurts a The Adventure.

Blink-182 – Take Off Your Pans And Jacket
Tak tohle asi není potřeba nijak zvláště komentovat. Nejlepší deska jakou jsem kdy slyšel. Perfektní vokály, dobrá kytárka, propracovaná rytmika…no prostě nemá to chybu. Když jsem měl poprvé tohle album v diskmanu, tak jsem si řekl, že bych něco takového jednou chtěl hrát. Jinak na této desce se mi líbí asi všechny skladby, což se mě při poslechu Cdček jiných kapel nestává tak často. Asi nejlepší věc z této desky je Story Of A Lonely Guy a Anthem Part Two. Tuto desku a hlavně kapelu bych doporučil asi všem, co poslouchají podobný styl.

The Offspring – Ixnai On The Hombre
Kapela The Offspring patří naprosto jednoznačně k mým srdcovkám. Mají spoustu dobrých songů a klipů. Offáče jsem začal poslouchat už na základní škole, takže když jsem dostal poprvé kytaru do ruky, můj soukromej playlist byl jasnej. Dexter Holland je pro mě „pan zpěvák“. Sice jsem neměl možnost kapelu vidět naživo, ale mám trochu obavy, že studiová laka zpěvu byla nasazena hodně vysoko, takže se mi někdy nechce věřit, že to na koncertě zazpívá úplně čistě jako to zní z desky. Hitovka? All I Want, to je jasný. The Offspring forever!!!!

Související články
Komentáře