Skutečná liga opět hledá nové talenty

Redakce, 9.3.2009, 22:18

festival_pr.jpgVelká hudební soutěž Skutečná liga, která se zabývá vyhledáváním talentovaných hudebních seskupení pořádá letos už svůj 5. ročník. Původně malá neznámá hudební soutěž, získává na důležitosti a stává se tak známou jak mezi muzikanty, tak i mezi hudebními médii.

V roce 2008 se stala také soutěží mezinárodní hlavně díky Francouzskému institutu (Sylvie Leray) a zahraničním konzultantům v porotě – Fernando Ladeiro-Marques – Gato loco production – festivaly, promo akce umělců, Heather Crofther (Tombalina) – etablované výtvarnici mnoha londýnských klubů a mezinárodnímu festivalu Move.

Patronem pro letošní rok je hudebník a poradce prezidenta, Ladislav Jakl. Letos poprvé zasedne v soutěži i mezinárodní porota – „distanční porotci“, kteří budou hlasovat přes internet na základě záznamů pořízených z jednotlivých koncertů.

Jako každý rok, tak letos je soutěž otevřena všem hudebním stylům – od rocku, přes hip-hop až po elektro. Jedinou podmínkou pro zúčastněné formace je, že hraní nesmí mít kapely hlavním zdrojem příjmu. Kapely postupují v soutěži na základě hudebního projevu, tvorby, která musí být vlastní, a přesvědčivosti.

Přihlášky je možné posílat od 15. března do 15. června, formulář naleznete na www.skutecnaliga.cz, kde budou také postupně zveřejňovány video záznamy ze všech uskutečněných kol.

Související články
Komentáře