Australští rockeři Jet končí

Floček, 28.3.2012, 13:26

Australská rocková kapela Jet, jenže je známá především díky své „hymně“ Are You Gonna Be My Girl z roku 2003, jenž se objevila v několika filmech, reklamách i videohrách, oznámila, že po více než 10 letech společného hraní končí.

Ve zprávě, kterou kapela oznámila na svém oficiálním webu konec, stojí, že se cesty členů Nica Cestera, Marka Wilsona, Camerona Munceyho and Chrise Cestera jednoduše rozcházejí. „Po mnoha úspěšných letech psaní, nahrávání a cestování jsme se rozhodli nepokračovat jako kapela,“ píše se ve zprávě. „Ve všech hospodách, divadlech, halách i festivalech to byli vždy fanoušci, kdo nám dovolil tyhle neuvěřitelný věci a za to jim chceme poděkovat. Díky a dobrou noc!“

Písnička Are You Gonna Be My Girl byla prvním singlem z alba „Get Born“ a poprvé byla představena veřejnosti v reklammě na Apple iPod v roce 2003. Singl se poté dočkal 1.3 miliónu stažení. Desky „Get Born“, která také obsahovala hity Cold Hard Bitch a Rollover DJ, se nakonec prodalo jen v Americe 1.7 miliónu kopií, zatím posledních dvou alb „Shine On“ (2006) a „Shaka Rock“ (2009) se dohromady prodalo jen 212.000 kopií v USA.

Související články
Komentáře